CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 20 December 2012

DuRiAN CRePe


Salam...kali nie Sha nak cerita sikit  pasal durian crepe........ tengok tu sedapppp , ada yang kata seulas durian crepe bak sebiji durrian ,mula mula makan mak aiii memang sedaap sangat bagi hantu durian macam Sha nie .hihi.. Sha tak promote klau tak sedap walaupun harga dia sedikit mahal tapiiii takpa yang pasti sedapp ..                                             


Nak diulang sekali lagii, durian crepe ni sgt sedap ya.  Ok, ada yang tanya  apa bendalah crepe ni ya?  Alaaah ... lempengggggg tuuu, tapiiii nak bagi tau, lempeng kita tebai sikit, tapi crepe yang Sha buat nie nipis ya, tapi walaupun nipis susah koyak dan kenyal (elastik) tapi bukan kenyai sangatttt sikit-sikit  jerr..
Durian Crepes nie special sbb rasanya mmg sgt sedap, luar biasaaaaa gitewww , kulit yang nipis, lembut, lembap, campuran dari tepung-tepung yang lain dari biasa. bertambah sedap klau makan setelah disimpan di dalam peti ais. Nk lagi sedap, masukkan kat dlm tempat frozen, agak2 dlm 15 minit, kemudian keluarkan, dan makan, durian crepe yang sgt heaven!!!!!Lagi satu   inti creamnya bukan semata mata whip cream jerrr ya...inti cream yang sangat special gitewww... yang di perbuat dari bahan-bahan yang sedap, rasa creamy (tak muak), ala2 ais cream, manis pun sedang-sedang ja, bila digigit dan makan bersama kulit, memang rasa yang luar biasaaaaaaa, percayalah. Bagi yang teringin nk makan, jgn lepas peluang nk orderrrrrr. Untuk pengetahuan semua jugak resepi  durian crepe nie bukan sebarang resepi...puas den belajar doket seremban berguru dogan sifu zalina yahaya (bzeebakery) ..ahaksss

                                         

0 comments:

Post a comment