CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 16 July 2013

Crunchy Nut Caramel

Assalamualaikum uolsss... nie Sha buat biskut raya terhangat 2013 sekarang nie..huhu. insyallah pasti " kedeboom" ..walaupun cara membuatnya agak mudah tapi harga kekacang nya agak melambung ,mahai siki kan..paham paham saje lah..Rasanya ...tak boleh nak cakap ..rasanya kalau mata pejam pun boleh nak mengunyah lagiii..hihi..Memang makan macam tak hengat... gitewww... 
                                   




Crunchy Nut Caramel
Rujukan : Kak Patmah Aspar /Kak azlita masam manis

Bahan bahannya:
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm biji kuaci hitam
 20 gm bijan hitam
 50  gm biji labu

Cara membuatnya:
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna

Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.

1 comments:

Unknown

tepung florenta ni xyah bancuh ngn air ek???hehehe

Post a Comment